Sprint Stochov – stavitelovo a říďovo (slovíčko)

Závod za námi, shrnut již v různých příspěvcích.

Stochov se ukázal jako moc pěkný „oblastní sprintový terén“.
1. část tratí vedla po starším sídlišti, které je pěkně upravené a na prostranstvích mezi domy a vedle nich je spousta objektů pro kontroly. Túje, stromy a stromky, pískoviště, cestičky, zídky..
Bylo potřeba vymyslet, kudy dovnitř vběhnout a kudy vyběhnout, hlavně to ale chtělo valit, uhlídat odbočky a správné kódy kontrol a nezblbnout úplně vběhnutím do jiného bloku činžáků.
2. část tratí začala dlouhým postupem, který převedl závodníky do Stochova – Honic, což je klasická vesnice, s krásnou návsí s rybníčkem a kapličkou a uličkami v poměrně strmém svahu.
Dlouhý postup byl na klasické sprintové rozhodnutí zleva / zprava, důležité bylo dobře se promotat sídlištěm a vykoukat závěrečný úsek před kontrolou na návsi (nebo před sokolským hřištěm, kde bylo častou chybou přehlédnutí branky na hřiště a to se zbytečně obíhalo), nepřehlédnout případnou překážku těsně před kontrolou (blok domů, nepřekonatelný plot, rybníček..).
Poslední kontroly před cílem byly v křivolakých uličkách a většina tratí měla zajímavou volbu na sběrku (kratší zleva s mírným sklesnutím a dlouhým úsekem po trávě, delší zprava hned do prudkého kopce a skoro celým po asfaltu)
Jsem hodně zvědav, která varianta se definitivně ukázala jako rychlejší.
Myslím, že například v H21L to bylo v obou případech rychlejší zleva, ale na 10. má nejrychlejší mezičas Kája Vítek, kterého jsem viděl běžet zprava (zleva to bylo o 20 – 40 m delší, ale skluznější)…tak se možná pletu.
Podcenil jsem umění nejmladších a nejzkušenějších závodníků, kteří své tratě absolvovali v krátkých časech a neužili si tak závodu, jak bychom byli rádi. Což je mi líto, polepším se.

Budeme moc rádi, když se na http://www.obpostupy.cz/ pochlubíte, jak jste postupovali.
(stavitelovo)

 

Pořádání byla radost.
Shromaždiště parádní a parádně připravené, těch palet co jsme pěkně v teplejch s úsměvem přestěhovali a naštosovali, s chlapy Pospíšilovými jsme se na všem v klidu dohodli a ten prezentační kamion…
Práce jednotlivých týmů, prezentačního, roznašečského, parkovacího, startovacího, cílového, občerstvovacího, shromaždiště budovatelského, spíkrování, které má hlavu a patu, důstojné a cenami zajištěné vyhlášení vítězů, naše holky ve školce..
Koncert.
Novinkou pro nás bylo hlídání kontrol, krásně fungovalo, ještě 1x můžete poděkovat našim externistům.
A bufet, ty dobroty, ta obsluha…nedivím se, že byl tak brzo vyžranej.
Odpolední závod pod taktovkou mladých v pohodě.
Měli bychom to oslavit.
(říďovo)


Uveřejněno

v

, ,

od

Značky: