Humniště 2018 – pozvánka k závodu

Zbývají čtyři týdny do závodu, proto je načase prozradit něco málo o prostoru a dalších možnostech spojených s pobytem v Malíkovicích.

V prvé řadě si Vám dovolujeme vám navrhnout pojmout závod jako dvoudenní akci. V sobotu 7. dubna se totiž ze stejného místa – Agropenzion u Bartoušků – běží Jarní kros okolo Dračí studánky, kterého se můžete zúčastnit. Běží se V centru vám pak nabízíme možnost ubytování (postel nebo karimatka) i něco k snědku, v sobotu odpoledne můžete mrknout po okolí a v neděli pěkně s mapou do lesa.

Výletů se nabízí celá řada, pokud přijedete autem, tak do 20 minut jízdy od penzionu můžete vidět např. následující zajímavosti:

  • Kladno – hornický skanzen Mayrau, Aquapark, kino, divadlo, sportovní areál Sletiště
  • Slaný – bazén, via ferrata na Slánské hoře
  • Zichovec – pivovar s restaurací
  • Líský – rozhledna
  • Libušín – přemyslovské hradiště
  • Lány – zámek, lánská obora, muzeum sportovních vozů, muzeum T.G.M., hokejová síň

Prostor nedělního závodu byl zčásti využit při loňském oblastním závodě, je však zcela nově zmapovaný. Zavítáte mimo jiné do míst zaniklých středověkých vesnic Humniště a Svídna, jejich pozůstatky určitě v lese nemůžete minout.

Mimo to jsou v lese pozůstatky vojenské aktivity, mnoho krásných přírodních zákoutí i možná nečekaných pozůstatků lidské činnosti. Tohle jsou třeba autentické fotky z prostoru z 1. ledna letošního roku:

V dubnu už to v lese bude určitě barevnější…

Starší podklad pro mapu si můžete prohlédnout zde

A pro představu, co vás čeká letos, i několik aktuálních ukázek

Rozpis už jste asi četli, ale pro jistotu 😉


Uveřejněno

v

od

Značky: