Středočeská žákovská O – akademie, 27. – 29.4.2018, Kamenice

Od pátku 27. do neděle 29.4. se v Kamenici konala letošní žákovská akademie.
Zázemí bylo ve škole, kde jsme spali (děti ve velké tělocvičně, dospěláci ve třídách (výborný nápad s oddělením ložnic 🙂 )), jedli (školní jídelna zaslouží velkou pochvalu), schůzovali..
Na tréninky se vyráželo do blízkého okolí, buď pěšky, nebo auty.
Okolí Kamenice skýtá spoustu pěkných terénů a v nich bylo připraveno několik různých druhů tréninků.

Zúčastnilo se 98 (!) dětí a 27 dospěláků (trenéři, doprovod), s Valáčim jsme vzpomínali, jak na 1. akademii nás bylo 25..

Před každým tréninkem bylo společné posezení, kde autor tréninku vysvětlil, jaký druh orienťáku připravil, na co je zaměřen, na co je potřeba dávat pozor, jak ho běžet. Po skončení proběhl rozbor, probraly se chyby a úspěchy, děti povídaly, jak běžely, trenéři pomohli radami a poznatky ze „stínování“ svých svěřenců (sledování na trati) .

KOB Kladno mělo slušné zastoupení, trénovali Verča, Lucka, Jaromír, Amálka, Rozárka a Bořík, kibicovali Petra, Miro a Pavel V.

V páteční večer byl noční OB. Popošli jsme na kraj obce, běhalo se v lesíku a mezi loukami, a i když měsíc svítil silně, byla prostě skoro tma.. Pro někoho to bylo s NOBem úplně první seznámení, ale všichni to zvládli.

Na sobotu byly připraveny 3 druhy tréninků.
Okruhy, zaměřené na různé druhy mapových technik – volba postupu, co nejrychlejší běh, jemná práce s mapou, soustředění se, plynulost, závodní výkon..
a trénink, zaměřený na čtení a porozumění popisů – podle mapy najít správný objekt kontroly, kontrola nemá na stojanu číslo, poblíž je kontrola falešná, vše se musí vyčíst z popisu.
Večer byl městský sprint s volným pořadím kontrol přímo v Kamenici.

V neděli byly opět 2 druhy tréninků, mladší (DH12) měli farstované okruhy (tedy běželo se ve skupinkách, jako při štafetách), starší (DH14) měli trať s dlouhýni postupy.

 

Bylo to skvělé, všichni si to užili. Výborná parta, vyšlo počasí, vše bezchybně organizované, děti se vyblby i po / před tréninky (v tělocvičně bylo velmi živo 🙂 ), dospěláci si vyměňovali zkušenosti i společensky kecali.

Na rajčeti je foto, postupně přidám do článku další informace (odkazy, výsledky..), resp. přidám další foto.

Fotky, výsledky.. v článku na stránkách SKS

Pěkný článek na stránkách HCE

Fotky OK Dobříš

Fotky Adam Jedlička

 


Uveřejněno

v

od

Značky: