Velikonoční soustředění, 29.3.-1.4.2018

Letošní jarní soustředění jsme pojali velmi sportovně a soutěživě – v rámci soustředka jsme se totiž zúčastnili tradičních závodů „Velikonoce ve skalách“.  Soustředění začalo ve čtvrtek kratším tréninkem, na kterém jsme trochu přičichli ke skalám, abychom hned v pátek mohli vyběhnout mezi skály na ostro. Bojovali jsme nejprve v Nedamově, na druhou a třetí etapu jsme se pak přesunuli k Jestřebí, kde se v lesích tyčily k nebi skály ještě skálovatější. Obtížnost, jak mapová, tak fyzická, postupně narůstala, všichni jsme se s tím však statečně poprali. Moc hezky běhal v H10L Jaromír, který po vítězství v první etapě a třetím místě v etapě druhé vybíhal do lesa na druhém místě, které na doběhu uhájil před dotírajícím třetím borcem. Radost byla veliká a Jaromír si to na bedně jaksepatří užil. Radost měly i holky, které na začátku sezóny zvolily jednodušší tratě kategorie B3. Jako první vybíhala do třetí etapy Zuzka, trochu se však v lese zasekla a s přehledem tak zvítězila Háňa (v E1 4., v dalších dvou etapách 1.), Zuzka uhájila druhé místo (1., 2., 6.). Moc hezky v této kategorii běhala i Amálka, která po menším zaváhání v E2 skončila celkově pátá (2., 8., 4.). Bořík trochu zazdil první etapu, ale pak se zlepšoval a poslední etapu dokonce vyhrál! (19., 5., 1.) a v H14 vybojoval celkově krásné 6. místo. Větší kluci bojovali sami se sebou, fyzická náročnost byla na začátku sezóny asi příliš velká, Jonášovi v H18 stačily výkony na celkově 10. místo (13., 14., 10.), Jáchymovi a Lukášovi v H20 na 10. a 11. místo. Na dno sil si určitě sáhl i Miro, v H35A celkově 16. (19., 19., 21.). Rozárka v první etapě DISK (nějak špatně razila kontroly), v E2 27. a pak na ni padla nějaká únava, takže třetí etapu raději vypustila. Petra statečně bojovala v D35B, mezi skalami se ji někdy líbilo, někdy trochu méně…celkově jí to vyneslo pěkné 7. místo (8., 10., 7.). Mně dvě pátá místa vynesla po dvou etapách místo třetí, v E3 jsem pak ještě jednu soupeřku předběhla a s celkově druhým místem jsem byla spokojená :-). Denča, Dita a Honzík potrénovali v T3, Katka zkusila B5, Šimi se od druhé etapy připojil k Jaromírovi, Kačka trénovala v kategorii P.

V sobotu odpoledne nám zbyl čas i na výlet (menší část se vydala na Bezděz, větší na stezku kolem Máchova jezera). U Mácháče jsme trochu zmokli, ale nejsme z cukru, že.

Večery jsme trávili společně ve společenské místnosti, diskutovalo se nad postupy, hrály se hry a také se při kytaře, jejíž struny rozehrála Petra, zpívalo.

Po velké radosti, kterou nám přineslo vyhlašování, jsme se spokojeni rozjeli do svých domovů 🙂

Na rajčeti už jsou fotky, mrkněte se.


Uveřejněno

v

,

od

Značky: