Klacky open 2018, aneb parádní úspěch našich nejmladších!

Ve středu 20.6. byl v Praze na Pražačce zakončen seriál závodů PPŽ  závody štafet, které již dávno nejsou jen firemními závody, ale soutěží zde i ti nejmladší od DH10 do DH14, oddíly mohou postavit reprezentační štafety DH21 a ti ostatní pak mohou běžet MIX OPEN. Ačkoliv jsem si myslela, že postavíme nejméně 3 žákovské štafety, nakonec se nám podařilo postavit jen tu z těch nejmladších, a tak se Kačka, Šimi, Máťa a Barča postavili na start v kategorii HD10L, všichni podali výborné výkony a mezi 10 štafetami vybojovali 1. místo! Vše s přehledem rozběhla Kačka (10:47), která udržela kontakt s čelem, Šimi pozici udržel (12:49), Máťa vylepšil (9:42) a nejmladší Barča skvěle finišovala (11:35)! Celkově ze všech Máťa zaběhl 3. nejlepší čas, Kačka 5., Barča 9. a Šimi 15.

My ostatní jsme si udělali takový malý oddílový přebor v kategorii MIX OPEN, trochu nám ostatním utekli Miro s Petrem (11:47 a 12:38), jinak byly výkony velmi vyrovnané, z dam nejrychleji běžela Aneta (15:23). První ze svého úseku přiběhla Hanička (16:47), která však v zápalu boje neorazila sběrku (byla v podstatě na doběhu a podobná věc se stala i několika dalím štafetám 🙁 ), asi minutu a půl za ní dorazila Zuzka (18:15) a necelé dvě minuty po Zuzce i Katka (20:08). Na druhém úseku se pořadí změnilo, rychlý Miro přiběhl z našich první, za ním Honza (15:05) a hodně ze ztráty třetí štafety ukrojil Petr. Na třetí úseky vyrazili mladí hoši, nejrychlejší byl Lukáš (15:22), těsně za ním doběhl Venda (18:14) a nedlouho po něm i Honzík (17:52). Aneta byla rychlá a štafeta Zuza-Miro-Venda-Any skončila v kategorii MIX OPEN na skvělém třetím místě. Já (17:11) doběhla Moniku (20:15) a přiběhla jsem na místě čtvrtém, ovšem naše rodinná štafeta byla hned po prvním úseku diskvalifikovaná, čtvrtá tak byla Dobříš a páté místo obsadila štafeta Katka-Petr-Lukáš-Monika. Moc pěkné výsledky!

Pavel V. si tréninkově obešel závod jednotlivců, kategorii P, kde obsadil časem 13:22 druhé místo.

Jak už ukazují časy, štafety byly velmi rychlé, mapově poměrně jednoduché, ale ve svahu Ke Krejcárku se sem tam nějaká chybka udělat dala. Vzhledem k výkonu našich nejmladších borců jsme počkali na vyhlášení výsledků, dětem zatleskali a pak se vydali spokojeně domů 🙂


Uveřejněno

v

od

Značky: