Letní OB soustředění

Již tradičně v týdnu před Pěknými prázdninami se konalo letní soustředění. Po nečekaných peripetiích s ubytováním jsme nakonec zakotvili v nám známém penzionu Ráj ve Skokovech, odkud je to do lesa co by kamenem dohodil. Kompletní mapu Kost máme již od předloňska k dispozici, takže bylo vyřešeno a spolu s Matějem jsme připravili několik různých tréninků, které jsme letos proložili netradiční bojovkou, koupáním i lukostřelbou….

Vše jsme zahájili krátkým tréninkem v neděli odpoledne, kdy se účastníci po dvojicích vydali na sem-tamy a prvně trochu přičichli ke skalám. Večer jsme na Honzíku počest snědli dort ve tvaru OB lampionku a poté sledovali moc pěkně udělaný záznam z mistrovství světa v Rize.

V pondělí dopoledne nás čekal Matějův kombotech – na mapě byly vymazané cesty a některá místa ještě zcela překryta. Méně zdatní jedinci šli samozřejmě trať na klasické, neupravené mapě. Odpoledne se všichni proběhli po menších okruzích, opět ale sahajících mezi skály. V úterý dopoledne nás pak čekala technická krátká trať, která byla připravená ve 3 obtížnostech, vždy však borce zavedla do těch opravdu pořádných skal a průchodů. Na odpoledne pak byla připravena netradiční bojovka, která byla úplně pro všechny – malé i velké, mladší i starší…..vytvořili jsme dvojice, které plnily různé úkoly a jejich splnění dokumentovaly fotkami v mobilu. Zajímavé pak bylo společné hodnocení, kdy jsme si společně zhotovené fotky prohlíželi a dohadovali se, kdo daný úkol nejlépe splnil. Výkony byly velmi vyrovnané a podle fotek bylo vidět, že kreativnost a nápady orienťákům rozhodně nechybějí 🙂

Ve středu dopoledne se zdatnější vydali na „hadici“ – snažili se udržet v úzkém koridoru mapy, méně pokročilí si pak dali trénink „sudá-lichá“. Odpoledne jsme se zchladili v rybníku v Žehrově, omladina se zde pak vyblbla na trampolíně a houpačkách. Zakončení tréninků jako vždy zajistily štafety, které byly letos tříčlenné. Snažili jsme se účastníky do štafet spravedlivě rozdělit, ale závodu zcela suverénně vévodila štafeta Honzík-Katka-Monika a i mezi dalšími štafetami byly celkem značné rozdíly. Stačí zásek jednoho ze štafety a je to….. Odpoledne pak všechny čekal krátký výlet s překvapením – mohli jsme si vyzkoušet lukostřelbu a po zacvičení jsme se vydali do lesa střílet na zvířata (samozřejmě gumová 🙂 ). Na statku jsme se pomazlili s místním hafanem, cestou zpět jsme potěšili ovečky…..a večer jsme všichni spokojeně šli spát a těšili se Pěkné prázdniny (o nich třeba napíše někdo jiný).

Na rajčeti je pár fotek, určitě tam ještě spousta dalších přibyde, fotoreportérka Dita vše také dokumentovala.


Uveřejněno

v

,

od

Značky: