5.OŽ – Chyňava

V pěkném, mírně zvlněném, čistém a přehledném lese u Chyňavy uspořádala Sparta Praha 5. závod jarního oblastního žebříčku. Ačkoliv jsme již několik dní netrpělivě vyhlíželi dešťové kapky, při vlastním závodě jsme si samozřejmě přáli, aby nepršelo…a ono nepršelo (pořádný zalévací déšť přišel až dneska 🙂 ), počasí vydrželo a tak jsme si všichni užili pěkného nedělního proběhnutí. Naši kategorii asi nemají stavitelé rádi, protože letos již po druhé jsme měli postupy opravdu velmi jednoduché, vyložené cestovky (viz náhledový obrázek)….celkově to asi bylo spíše běhací než orientační, ale třeba trať, kterou mi v cíli ukazoval můj bratr Pavel (H45K) byla přece jen o něco lépe postavená, mapově o něco zajímavější…

Dětem se dařilo, pochvalu určitě zaslouží Kačka a Barča, které své tratě zvládly s přehledem, pěkně mezi nejmladšími běžel též Jaromír. Chválím také Rozárku, která má ze závodu letos největší počet bodů a v žebříčku poskočila až na 9. místo (tedy prozatím „béčkovou“ pozici). Moc hezky si s terénem poradil také Pepa, v H14 v polovině a i pro něj zatím největší příděl bodů a posun v žebříčku na 12.místo (rovněž B). Dobře bodovala i Verča, ostatním děvčatům se až tak nedařilo, Lucka v D18 však stále drží krásné třetí místo.

Mezi veterány zazářil Pavel (1. v H45K, zde Jan 6. a Honza 9.), Jirka v H45L třetí, Staša v D55 čtvrtá, pátý v H35L Miro, Šéma sedmý, já sedmá v D45L. Opět se k nám přijel Míra Šorm, který statečně bojoval v H65 a dařilo se mu o něco lépe než v Kvílicích.

Mám radost, jak se dětem daří v žebříčku! Závody však ještě zdaleka nekončí, jsme teprve za polovinou, čekají nás ještě 4 závody – ty nejbližší o svátcích 1. a 8.5.2019. Tak pojeďte, ať to dotáhneme do zdárného konce!


Uveřejněno

v

od

Značky: