Sprint v Čelákovicích

Už 6. závodem jarního oblastního žebříčku byl městský sprint, který pro nás připravil Sporticus v městečku Čelákovice.

Centrum závodu bylo na hřišti za místní základní školou, zaparkovat se nakonec dalo opravdu v těsné blízkosti školy, takže jsme se z aut hravě i se židličkami přemístili na shromaždiště a nedaleko doběhu udělali malý kladenský kotel. Všechny zkropil krátký déšť, který byl ale opravdu jen krátký, takže většina s nás absolvovala závod bez deště, pro sprint v docela příznivém počasí.

Čelákovice bohužel nenabízely žádné záludnosti ve smyslu skrytých průchodů, slepých uliček apod., takže se jednalo doslova o úprk městem. V rychlosti se ale někdy rodí chyby, o čemž se přesvědčili Šéma a Pepča, pro které jedna větší chyba samozřejmě znamenala velký propad ve výsledkové listině. Pro Pepu to bylo první setkání s touto disciplínou, která má svá specifika právě v tom, že vše je hrozně rychlé….určitě se poučil a příště zachová klid během celého závodu. Šéma „vypnul“ v samém závěru závodu a přeběhl předposlední kontrolu….to se prostě na sprintu stává. Mě menší chyba na druhou kontrolu také pár míst stála, ale přece jen ztráta 40 s není tak dramatická jako ztráta 4 minut 🙂

V D12 se nejlépe dařilo Verče, získala letos svůj největší příděl bodů a posunula se v žebříčku na 12.místo (tedy mezi béčkaře). Jen 38 vteřin za ní doběhla Rozárka a ta se posunula dokonce na 8. místo průběžného oblastního žebříčku. Super! Stabilní výkon předvedla Eliška – i pro ni bude tento bodový příděl v konečném účtování důležitý.

V D14 si sprint odběhla Janka, se ztrátou 6 minut na vítězku se nemá za co stydět, se svým výkonem byla spokojena. Amálce se v D16 závod nepovedl úplně podle představ, ale i ona získala cenné body. V D18 Lucka 7. se ztrátou 2 minut, v kraji ovšem první a zisk 100 ji posunul na průběžné první místo v žebříčku D18! Hanička v D20 6. a i pro ni důležitý příděl bodů, v žebříčku si zatím drží druhé místo.

Jaromír v H10 s drobnými chybkami na 17.místě, v H14 jako vždy pěkně Bořík, tentokrát 3., v kraji 1. a stále zvyšuje svůj náskok na 1. místě 🙂 Hezký výkon v Z1podal i Jiřík, který ale bohužel špatně orazil předposlední kontrolu a byl diskvalifikován. Jistě i on si ale závod pěkně užil.

Mezi veterány zazářil Sláva, který vyhrál kategorii H65, moc pěkně běžel v H35 Miro, který v této nabité kategorii skončil šestý. Dámy v D55 dělily od sebe pouhé 3 vteřiny, i tak se mezi ně ve výsledcích vměstnala ještě jedna závodnice 🙂 Já jsem skončila v D45 12., ale ztráta 1:27 na vítězku znamenala i pro mě letos zatím největším bodový zisk, takže můžu být spokojená. Spokojen byl se svým výkonem v H35 jistě i Michal a v H45 Honza se Zdeňdou.

Nad shromaždištěm se nakonec mraky protrhaly a domů jsme odjížděli se sluníčkem nad hlavou. Takové vyhlídky na blížící se víkend bohužel meteorologové nepředpovídají, tak nám držte palce, ať alespoň neleje jako z konve – já a Miro jedeme se žáky na Středočeskou OB akademii.


Uveřejněno

v

od

Značky: