WOD – Světový den orientačního běhu 2019 úspěšně proběhl

V úterý 21. 5. na Sletišti, počasí nám přálo, nezmokli jsme a ani nebyla zima. Někteří kolemjdoucí si jen vzali propagační materiály o OB a do lesa si netroufli, ale celkem 47 zájemců se vydalo na tratě do lesoparku na Lapáku a vyzkoušelo si jednoduché tratě. Většinou se jednalo o rodinné skupinky – rodiče s dětmi. Členové KOB Kladno poskytovali informace, letáčky o OB, drobné suvenýry a hlavně rady, jak si na trati poradit s mapou, mapovým klíčem a volbou postupů. S některými i absolvovali několik kontrol a ukázali jim práci s mapou přímo v lese.

Nejvíce účastníků si prošlo nebo proběhlo dvoukilometrovou trať Z1, bylo jich celkem 28, naopak o nejdelší šestikilometrovou trať T1 byl tentokrát zájem malý.

Do statistik WOD jsme tak za tuto akci doplnili celkový počet účastníků – 47, z toho 29 žen, 18 mužů, do 12 let – 14, mezi 13 a 16 roky – 9,   mezi 17 a 23  roky – 3 a starší než 23 let – 21 lidí.

K tomuto datu je na celém světě evidováno 216 202 závodníků na 1094 akcích v celkem 68 zemích – například i v Nepálu. Jaká budou konečná čísla, jestli se podařilo překonat loňské rekordy, uvidíme, až se zaevidují všechny uspořádané akce.

Sepsal Cába


Uveřejněno

v

,

od

Značky: