Klacky open…aneb opět jsme dobyli bednu!

I letos jsme se ve velkém počtu zúčastnili tradičních štafetových závodů zakončujících seriál Pražského poháru žactva, které letos uspořádal oddíl VSP Praha. Postavili jsme hned 9 štafet, z toho dvě byly z těch nejmladších, 1 DH12, 1 DH14, jedna prestižní DH21 a 4 štafety si to rozdaly v kategorii MIX.

Mezi nejmladšími jsem postavila jednu štafetu z nula devítek a jednu štafetu z jedenáctek (rozuměj ročníky narození) – těm starším jsem věřila na bednu, mladší to měli na „otrkání“, mohli však překvapit a ze začátku to na velké překvapení i vypadalo! Štafety rozběhli Máťa s Adamem a předávali pouhé 2 vteřiny po sobě, když ten mladší ve finiši tomu staršímu dokonce utekl a kluci předávali na krásném 6. a 7. místě. Štafety převzaly holky Šeborovy, Kačka zaběhla na úseku 5. čas a předávala na třetím místě, Barunka s 9. časem předávala 8. Jaromír pak skvěle zafinišoval a posunul naši štafetu na výborné 2. místo (z celkem 24 štafet)! Jiřík bohužel na trati dvě kontroly minul, takže druhá štafeta byla diskvalifikovaná, ale nevadí, tihle mladší vyhrají napřesrok 🙂

Kategorii DH12 rozbíhal Šimon a po nějakých těch chybičkách předával 42., štafetu přebrala Verunka, která na úseku zaběhla 28. čas a posunula štafetu na 36. místo, Elišce se pak podařilo ji posunout ještě o pár místeček a štafeta skončila 32. ze 48. Statečně bojovala i štafeta DH14, kterou skvěle rozběhl Bořík (doběhl dle předpokladů 1. 🙂 ), pěkný výkon podali i Janka a Pepa a štafeta doběhla v nabité konkurenci 10.

Prestižní kategorie DH21 měla tratě nejdelší a nejnáročnější, naši se na ní neztratili a po vyrovnaných výkonech doběhli pátí (z 23). Štafetu rozbíhal Petr. J., který předával 7., Lucka 7. místo udržela a Miro štafetu ještě o dvě místa posunul. Mixy jsme pojali tak trochu jako oddílový přebor, nejlépe se dařilo štafetě ve složení Jája-Amy-Pavel, která skončila 7., 16. doběhla štafeta ve složení Háňa-Honzík-Honza, 20. byla štafeta ve složení Zuzka-Staša-Lukáš a 22. skončila štafeta, kterou tvořili Katka-Rozárka-Michal. V této kategorii startovalo celkem 31 štafet.

Děkujeme pořadatelům za pěkně zorganizovaný závod, který naštěstí začal až těsně po bouřce, která nás donutila neopustit auta a vyčkávat…vše tedy bylo ok, všichni si to užili a nakonec jsme mohli zatleskat i těm našim nejmenším na bedně 🙂

Pár z nás se o víkendu chystá na M-ČR na krátké trati, pro většinu však jarní sezóna už končí. Užijte si prázdniny, běhejte, skákejte, plavte….a v září zase při orienťáku na shledanou!


Uveřejněno

v

od

Značky: