MT 5. – 9. 12. 2020 – Pod Červeným bukem – zhodnocení a výsledky

Pro MT jsem tentokrát vybral část lesa, kterou zčásti využila Jája na jaře, nicméně jsem se snažil vyhnout se „jejím“ kontrolám. V tomto ročním období to však mělo svá úskalí – les bez zelené vegetace byl docela průhledný, některá rozhraní porostů méně znatelná. Navíc je to prostor se snad nejvyšší frekvencí pejskařů, výletníků a běžců, srovnatelný jen s některými částmi Sletiště. Aby měl trénink smysl, musel jsem tedy s kontrolami ve většině případů „k zemi“, vyhnout se nejjednodušším kontrolám na křižovatkách apod. Téměř všechny výrazné stromy neměly vespod žádné větve – musel jsem nějaké přitáhnout z okolí, abych měl kam mlíka dát (do kmene jsem je přitloukat nechtěl). Nicméně všichni se s tím popasovali, byť někteří s trochou reptání. A dokonce i s tím, že nám jednu kontrolu během nedělního odpoledne či pondělka někdo “odebral“… Ale musím si taky posypat trochu popela na hlavu – jednak jsem napsal špatný popis u 6. kontroly trati A (36) – mělo to být uvnitř rohu hustníku, jednak se omlouvám za použití kontroly 54 (mělká rýha) – těch hodně mělkých rýh tam je víc, trochu se prolínají, asi to nebylo optimální místo, navíc kontrola na zemi (standardní lampion by byl bez problémů, byl by zdaleka vidět).

A tak se nakonec jako největší problém ukázala probíhající těžba dřeva. V předcházejícím víkendu, když jsem si probíhal kontroly, a minimálně ještě do středy těžili v prostoru mezi 6. a 7. kontrolou trati A, na „náš“ víkend se ovšem přesunuli do jižní části mezi kontroly 42, 43, 46, 53, což zkomplikovalo situaci zejména trati B, ostatní tam měli víceméně obíhačky po cestách. Tímto se tedy omlouvám jak běžcům, tak lesníkům. Poučení pro příště – asi budeme muset kontaktovat lesníky ještě před stavbou tréninku a zjistit, kde budou v předpokládanou dobu tréninku těžit…. A pokud tohle bude stát flašku pro lesnici, Jájo, tak ji dodám…

Ale k výsledkům – nakonec i přes potřebu vlastního tisku map dorazilo poměrně dost zájemců, dokonce i někteří přespolní.

Na Áčku byl nejrychlejší Jirka Datel, třetí Honza Hanák to ovšem šel jako noční, za což má palec nahoru. Rodinný souboj u Benešů vyhrál tentokrát Honza, Jája po „modřínové slepotě“ na první kontrole tentokrát skončila poslední. Zvláštní pochvala je pro Šimiho – šel tentokrát (byť s Katkou) poprvé celou nejdelší trať!

Na trati B byla nejrychlejší Stáňa, která mimochodem absolvovala v několika dnech všechny tratě, na C1 byla kromě Stáni jen Terezka Bestová, na  C2 byl tentokrát (kromě již zmíněné Stáni) jen Adámek Datel.

Jirka Jirka

A
Jirka Datel 39:15
David Komín 41:59
Honza Hanák 44:17   NOČNÍ
Lukáš Besta 46:00
Honza Beneš 46:27
Honzík Beneš 48:11
Petr Jakovec 52:44
Hanička Benešová 53:18
Lucka Rousová 53:34
Jája 54:34
Marie Bestová 62:00
Cába 64:06
Hanka C. 68:04
Jana Rousová 68:32
Jirka Novotný 75:32
Katka Jandová + Šimi 85:00 Šimi poprvé na nejdelší trati!!!
Marcela Michalová nedokočila zatměla
B
Sláva 32:30
Stáňa Rančáková 33:06
Máťa Komín 45:25
Iveta Paierová 48:10
Radek Besta 67:00
C1
Stáňa Rančáková 27:20
Tereza Bestová 51:00
C2
Stáňa Rančáková 17:07
Adámek Datel 45:30

Uveřejněno

v

, ,

od

Značky: