Oborka 2021 – říďovo slovo

Po zmatcích a nepříjemnostech v posledních měsících, způsobených COVIDem, jsme se konečně dostali k uspořádání závodů oblastního středočeského a pražského žebříčku.

Naposled v roce 2012 jsme pořádali v okolí Žilny, v místech, kde se orienťák běhá už dlouhá léta.

Od počátku 70 let, kdy zde byla sparťanská mapa Srnka, přes léta osmdesátá, kdy sem poprvé pronikl kladenský oddíl, mapa se jmenovala Spanilá hůrka.

Potom jsme zde měli postupně několik map zabírajících různé výseky prostoru, až jsme se pro rok 2020 rozhodli pro návrat do lesa mezi Žilinou, Lhotou, Kaštankou a Ploskovem a znovu ho zmapovali.

V sobotu 12.6.2021 se to povedlo.

Všem patří díky.

S přehledem jsme to zvládli, problémy, které se vyskytly, jsme bravurně vyřešili.

Každému závodníkovi, s kterým jsem o závodě mluvil jsem říkal, že „les je tak pěkný, že když neuděláme velkou pořadatelskou botu, bude se to líbit“..,

ale samosebou je to o poskládání všech činností a funkcí tak, aby do sebe vše zapadlo a klaplo.

Aby věci plynuly hladce, byla co největší pohoda a závodníci si to užili.

Je to tedy o výkonu všech nás pořadatelů.

Povedlo se, závodník byl spokojený, líbilo se mu to.

Ale bacha na vavříny, neusněme na nich :-).

Perfektní spolupráce byla s panem Haškem, šéfem UNISERVISu.

A co dál?

Začalo se závodit, vrhněme se do toho. Možností je spousta, užívejme si to a užívejme se.

Do konce června jsou 2 víkendové dvojzávody, Slaňáci v Bílichově 19. – 20.6., další víkend 26. – 27.6. pořádá dvojzávod Pragouka v Hostomicích, kde nedělní klasická trať je oblastním přeborem s možností vyběhnout si postup na Mistrovství ČR na klasické trati.

Počátkem července se v ČR koná vrcholná světová akce – Mistrovství světa.

Doprovodné závody jsou zrušeny, ale čerstvě se objevila informace, že bude možná přítomnost diváků. To by stálo za to, mrknout se, jak to dělají nejlepší orienťáci na světě…

A léto je nabité etapovými závody.

Co se týče dalších oddílových akcí, tak v sobotu 2.10. nás čeká pořádání dalšího středočeskopražského žebříčku, zázemí by mělo být opět v Žilině, běhat se bude v lese na severozápad, směrem na tuchlovickou haldu a Pustinky.

Udělejte si čas, předpokládejme už covidové rozvolnění a nutnost fungování prezentace a dětského koutku a možnost mít stánek s koláči a kafem…bude třeba víc pracovníků.

Kladenský orienťácký rok 2021 uzavřeme slavnostně v sobotu (až neděli..) na přelomu listopadu a prosince na tratích Závůdku a posezením na Zakončení v Penzionu U Bartoušků v Malíkovicích.

Termín je v jednání, upřesním.

Pavel V.


Uveřejněno

v

, ,

od

Značky: