Červencové přespoláky

Nezávodní, dovolenkovo – prázdninové období se projevilo i v malé účasti kladenských orienťáků na místních přespolních bězích.

Ale něco se přece jen událo, předkládám pár informací.

 

Kladenský pivní maratón
se konal na Sletišti v pátek 1.7. večer.
Je to taková zábavně hecířská akce, závod na čas spočívá v uběhnutí nejdříve 1 km, pak v depu zdolání 4 desítek a doběhnutí 1,2 km do cíle, ženy mají půlku. Sešli jsme se tentokrát jen 2 orienťáci, Kája se přišel podívat (a vyfasoval hned papír a tužku, aby pomohl se zápisem časů), já jsem závodil. Kája to zvládnul dobře, já si opět zhoršil nejhorší výkon. Za zmínku stojí výkony vítězů, Zuzana Miháliková vytvořila nový dámský světový rekord 5:48, Tomáš Stařecký zaostal za pánským časem 10:52 jen 4 vteřiny. Když si to člověk představí…jsou to tvrďáci!

Libečovská 14
proběhla v sobotu 9.7.
Je to jeden z nejhezčích a nejnáročnějších místních přespoláků, trať měří 14,2 km, z velké části se motá kolem Kačáku, je na ní několik výrazných stoupání a klesání, pověstný je závěrečný kopec od Markova Mlýna ke srubu v Podkozí. Nový velmi kvalitní ženský traťový rekord 1:00:13 zaběhla Dominika Týlová z USK Praha, na mužský měl rozběhnuto Ondra Čadek, ale v údolí u Kellnerova opancéřovaného areálu přehlédl kvůli cyklistům šipku a přidal si kilometřík navíc.
Já jsem postával se stopkama v cíli, aktivními běžci byli Šéma a Jirka Kutiš.
1. Pavel Losenský 53:38
Petr Šemelík 1:13:32
Jiří Kutiš 1:15:34

Mimochodem, nedávno jsem jel na kole přes Svárov a na lesní cestě, po které jezdím, jsem narazil do plotu nové obory, později jsem zjistil, že je to taky práce pana Kellnera. Když má člověk peníze, může si koupit kus přírody, která byla všech.

Halda

se konala ve středu 20.7. večer
Je to nejnovější místní přespolák, letos 2. ročník. Trať je originální, vybíhá se z návsi v Srbech, běží po nové cyklo/inline stezce pod tuchlovickou haldu a pak pěkně až na vrchol, 5,2 km, 114 m převýšení.
Nové traťové rekordy zaběhli Tomáš Řenč i orienťačka Vlaďka Hrstková, Šéma 3. ve čtyřicátnících, já jsem jim to zase změřil.
1. Tomáš Řenč 19:05
Vlaďka Hrstková 23:01
Václav Klos 24:20
Petr Šemelík 24:35

Ve středu 10.8. večer se v Rozdělově běží další přespolák, pěknou lesní 10 km trať Mrákavami doporučuji.

 

Více informací zde:[ http://www.maratonkladno.cz/ ]


Uveřejněno

v

od

Značky: