Mikrosoustředění Kokořínsko

Nebylo nás mnoho, kdo jsme o víkendu 29. – 31.7. vyrazili se pobavit a si zasportovat do krásného prostředí Kokořínských údolí a skal.
Akci naplánoval a zorganizoval Šéma, byl tam Jirka D. a Pavel V., a několik sportovně neaktivních členů doprovodu.
Sraz byl v pátek večer na veřejném tábořišti U Splávku asi kilometr od hradu, tam jsme rozbili stany a u ohně poseděli a opekli večeři.
V sobotu dopoledne Šéma připravil mapový trénink v náročném terénu šemánovického lesa.
I když nás šetřil a vyhnul se největším skalám a nejhlubším údolím, bylo to po čase zase příjemné setkání s těžkým orienťákem. I na krátkých postupech byly zajímavé volby a bylo potřeba pořád dávat pozor, nepřeběhnout, neuchýlit se. Jirka to šel 48 minut, Pavel V. 59. Krásná byla i cesta na místo tréninku, zelená turistická značka po traverzové cestě mezi skalami.
Odpoledne byl volný program, já jsem sedl na kolo a trochu prozkoumal okolí, ostatní se vypravili na procházku do údolí naproti hradu.
Večer pivko v restauraci, ohýnek, pohoda.
Neděle dopo byla turistická, místní červený okruh nás překvapil svou náročností, úzký kaňon, rozbitá cesta, žebřík, dřevěné schody..
Po návratu jsme si ještě se Šémou vyběhli ke skalnímu hradu Nedamy, 0,5 km, 60 m převýšení po lesní cestě, Šéma stanovil základní traťový rekord 3:43, já jsem dosupěl za 4:24.

Přiměřené a příjemné sportování, kolektivní pohoda, skromné, ale příjemné prostředí tábořiště, krásné okolí, výborné místní pivo Pobuda i další restaurační služby..moc pěkný víkend.

Prozkoumali jsme terén, otestovali možnosti, zapsali traťový rekord výběhu na Nedamy, a rozhodně jsme pro zopakování akce příští léto. Třeba se setká se zájmem i u dalších sportovců.


Uveřejněno

v

od

Značky: