Letní soustředění – shrnutí

Tak jako v předchozí letech, tak i letos jsme uspořádali letní orienťácké soustředění v týdnu před Pěknými prázdninami, tyto kultovní závody naše soustředění již tradičně uzavřely.

Účast na soustředění byla oproti předchozím létům menší, ale všichni, kdo se zúčastnili, si to jaksepatří užili. Trénovali jsme, tmelili jsme se, nechyběla oblíbená noční bojovka ani závod dvojic – štafet. Po úvodním rozkoukání se jsme postupně přitvrzovali, absolvovali mapově poměrně náročnou klasiku, letos nově i hady, které si předem připravil Matěj (navrhl, nakreslil i vytiskl mapy a poté trénink i zavedl), a krátký lesní noční sprint. Jeden den jsme si od mapových záludností odpočinuli a vydali se na hrad Kost, příjemným překvapením byl dort, který nám dovezl Jirka Postolka, noční bojovka byla letos vyšperkovaná úkoly, které kluci museli na jednotlivých stanovištích plnit (přípravu bojovky se vzaly na starost holky a neponechaly nic náhodě :-)) )… Počasí nám přálo, jen poslední den se na třetí etapu PP zatáhlo a oblast Českého ráje zkrápěl déšť.

Pěkné prázdniny byly letos opravdu hodně hodně skalnaté, zejm. v první a druhé etapě nás pořadatel zavedl do skalních měst, ze kterých se někteří jen těžce vymotávali. Dařilo se nám střídavě, v první etapě nejlépe Jirkovi D., ve druhé asi mně, ve třetí Šémovi. Pro začátečníky terén Drábovny a Chléviště moc nebyl, ale Iva, Manka i Jirka statečně došli všechny tři etapy a za to si jistě zaslouží obdiv. Příjemně překvapil Venda , kterému čtení mapy ve skalách šlo moc dobře. Matěj nejlépe zvládl nejtěžší druhou etapu, ve třetí se mu už tak nedařilo, stejně jako Vendovi, Kájovi a Jáchymovi. Ale nevadí, takovéhle skály zažijeme každý rok opravdu jen jednou a pak to stojí za to.

Na rajčeti je spousta fotografií, další jistě přidá ještě Dita, která fotila při závěrečném táboráku i při první etapě PP.


Uveřejněno

v

od

Značky: