Stochovské sprinty: Ke Svatováclavskému dubu dorazilo pět stovek závodníků

První říjnové ráno bylo pro obyvatele Stochova trochu zvláštní: přestože byla neděle, ve městě od rána panoval poměrně čilý ruch. Zatímco se desítky a stovky příchozích a přijíždějících lidí shromažďovaly na smluveném místě při okraji města, celé stochovské sídliště i další čtvrti zaplavily subtilní kovové stativy s výraznými oranžovobílými lampionky.

Některé místní to možná překvapilo, ale ti, kdo sledují program místních kulturních a sportovních akcí, již věděli, o co jde. Celé město Stochov se stalo na několik hodin dočasně utajeným prostorem pro  závod Oblastního žebříčku v orientačním běhu.

Stochovští tak mohli sledovat rychlé běžce kličkující mezi zaparkovanými auty, caparty s mapou, jak vyskakují po schodech ke kontrole i závodníky veteránského věku, kteří si užívali pohyb venku a krásné podzimní obrázky stochovských ulic. Cíl závodu byl symbolicky umístěn tak, že závodníci dobíhali do cíle kolem památného dubu pod bedlivým dohledem Svatého Václava.

Závodníci se po úspěšném finiši vraceli zpět do centra, které bylo umístěno v areálu spediční firmy. Celé zázemí bylo stylově zařízeno: prezentace a vyčítání v kamionu, převlékárna ve skladišti, stupně vítězů, lavice i občerstvovací stoly postavené z palet, dokonce i jako těžítka jsme využili vyřazené brzdové kotouče kamionů.

Celkem se závodu v celkem šestadvaceti kategoriích zúčastnilo přes 500 registrovaných běžců i příchozích závodníků. (žebříček 487 závodníků a doprovodný závod 63 závodníků; někteří běželi oba závody). V elitních kategoriích si nejlépe vedli Jakub Glonek z Opavy a Lucie Slavíková z pražského klubu SK Praga. V mládežnických kategoriích se z našich závodníků ve výborném světle předvedl Bořík Pilát, který s velkým náskokem zvítězil v kategorii chlapců do 12 let.

Kompletní výsledky na ORISu: hlavní závod / doprovodný závod

Velké uznání za pozitivní přístup a spolupráci při organizaci patří i stochovskému městskému úřadu, firmě Pospitrans a Městské policii Stochov.  

Fotogalerie:

 


Uveřejněno

v

od

Značky: