Světový den orientačního běhu 24. 5. 2018

Mezinárodní federace orientačního běhu IOF vyhlašuje na květen 2018 Světový den orientačního běhu s cílem umožnit všem zájemcům po celém světě seznámit se s orientačním během jako se zajímavou sportovní aktivitou. Dalším cílem je překonat loňský rok, kdy se celkem v 79 zemích na 2 265 místech zúčastnilo 288 007 zájemců o orientační běh.

Do této světové akce se jako jeden z pořadatelů zapojuje i Klub orientačního běhu Kladno. Zveme proto nejširší veřejnost na čtvrtek 24. května 2018 od 14 hod  do  18 hod na kladenské SLETIŠTĚ vyzkoušet si Orientační běh

Vítáni jsou všichni, kdo si chtějí vyzkoušet pohyb terénem za pomoci mapy, podívat se do známého lesa trochu jiným způsobem, ověřit si svůj orientační smysl a zažít něco nového. Tratě budou připraveny jak pro rekreační sportovce, tak pro děti s rodiči či prarodiči, pro běžce, chodce i pro děti v kočárku (s doprovodem).

K dispozici budou informační materiály o orientačním běhu i zkušení orientační běžci, kteří začátečníkům poradí, jak používat mapu a jak postupovat při hledání kontrol, poskytnou i informace o činnosti Klubu orientačního běhu Kladno.  

Sraz zájemců, start i cíl bude na Sletišti v prostoru před vstupem do Aquaparku Kladno ve čtvrtek 24. května 2018 kdykoliv mezi čtrnáctou až osmnáctou hodinou.

Tratě budou připraveny pro začátečníky od cca 2 km po cestách po cca 5 km po cestách i lesem pro zkušenější běžce. Pro všechny zájemce stačí přijít ve sportovním oblečení a vhodné obuvi, mapu a startovní průkazku, do které bude razit kontrolní body na trati, obdrží na startu.

Přijďte a pomozte překonat loňský rekord v účasti na celosvětové akci v orientačním běhu!

Podrobné informace k akci poskytne Jiří Cabrnoch, tel.: 603 151 254

 


Uveřejněno

v

,

od

Značky: