Jarní sezona 2023 je v plném proudu

Koncem března a v dubnu se rozeběhla letošní sezona orientačního běhu ve středočeské oblasti i za aktivní účasti závodníků Klubu orientačního běhu Kladno. Všichni doufáme, že ji letos už nenaruší žádná pandemie či jiná pohroma. Zatím se rozeběhly závody oblastního žebříčku, proběhlo jarní soustředění s účastí na třídenních velikonočních závodech ve skalách a další akce.

26.03.2023 proběhl závod v Černých Voděradech, který byl prvním závodem zařazeným do jarního oblastního žebříčku Středočeské oblasti, pro veteránské kategorie je žebříček společný i s oblastí pražskou. Účast závodníků Klubu orientačního běhu Kladno byla pro začátek nižší – pouze 9 borců. Možná i proto, že pořadatel (VSP) nevyloučil možnost, že se bude parkovat až pět kilometrů od shromaždiště. Přesto hlavně veteráni dosáhli pěkných výsledků.

01.–02.04.2023 se konaly dva závody Kwak Czech O-Tour 2023 nedaleko  Plzně, druhá – nedělní etapa byla druhým závodem oblastního žebříčku. V sobotu za KOB Kladno startovalo 12 závodníků, ale v neděli na oblastním žebříčku už to bylo 26 kladenských závodníků. Počasí na oba závody nebylo moc příznivé, pršelo a byla zima, přesto startovalo mnoho nováčků v našem klubu.

07.–09.04.2023  Tříetapové závody na Kokořínsku – Velikonoce ve skalách – byly i součástí jarního oddílového soustředění. Všech etap se zúčastnilo 29 – 30 závodníků KOB Kladno, hlavně v mládežnických kategoriích. Řada nováčků si úspěšně poradila i s orientačně náročnými tratěmi mezi skalami. Velikonoce ve skalách.  

15.04.2023 pokračoval třetím závodem u Chyňavy oblastní žebříček. Účast našich závodníků byla opět velice potěšitelná. Startovalo nás celkem 40 od nemladších až po veteránské kategorie. Počasí tentokrát závodům přálo, a i když nebylo úplně teplo, tak to bylo velmi pěkné proběhnutí a vybojovali jsme i hodně pěkných umístění.

16.04.2023 v Petrohradu pořádal oddíl OB ze Slaného Český pohár a žebříček A. 7 závodníků z KOB Kladno využilo blízkost tohoto závodu a jeli si užít náročný terén plný žulových skal a balvanů.

22.04.2023 Český pohár a  žebříček A pokračoval tentokrát v Říčanech a nikoliv v lese, ale ve městě, kde se běžel závod ve sprintu, zúčastnili se 4 závodníci KOB Kladno.

23.04.2023 závod Českého poháru štafet byl zároveň vyhlášen i přeborem Středočeské oblasti ve štafetách. KOB Kladno postavilo celkem pět tříčlenných štafet. Konkurence z celé republiky byla velmi početná hlavně v mužské a ženské kategoriích dospělých. Ve středočeském srovnání je konkurence nižší a naše ženy tak vybojovaly bronzové medaile z Přeboru Středočeské oblasti. Velká gratulace!

Další závody nás čekají v polovině května, těšíme se, že budeme pokračovat v pěkných výsledcích a navážeme  i na velmi hezké  počty startujících z našeho oddílu.

Cába


Uveřejněno

v

od

Značky: