Klacky (7) open, 22.6.2016, Praha – Ďáblice

Tak jako v předchozích letech i letos vyvrcholil seriál závodů PPŽ štafetami, jichž se letos ujala Tretra Praha. V nádherném již letním počasí jsme vyrazili do mapově zajímavého terénu mapy Ládví (1:7500), jejíž západní část je protkána hnědou barvou – jemnými terénními detaily, které nám daly trochu zabrat. Z původně plánovaných dvou žákovských štafet nám zbyla jedna, kde v kategorii MIX14 doplnili Honzíka Průšu mladší spolubojovníci – Zdenička (D10) a Bořek (H12). Děti se zaslouží pochvalu, podaly pěkné výkony, předběhly řadu starších dětí a celkově obsadily 23. místo z celkem 35 štafet. Na první úsek se statečně postavila Zdenička (na svém úseku strávila 49 minut), prostřední úsek oběhl Bořek (za 43 minut) a závěrečný sprint obstaral Honzík P., který byl v lese 39 minut. Na nejlepší to sice nestačilo, ale děti si to určitě užily a posbíraly nové zkušenosti 🙂

V kategorii HDF jsme postavili hned 3 štafety, prostřední úsek byl asi o 300m kratší, takže ho běžely ženy, první a třetí úseky běželi naši zdatní dorostenci :-)) Vždy dvoutřetinově rodinné štafety jsme doplnili Kájou, Lukášem a Matějem. Kája, Luky a Venda štafety rozbíhali, jako první přiběhl z lesa podle očekávání Kája, pak však následovalo překvapení v podobně Vendy, který zaběhl opravdu moc pěkně a předával se čtyřminutovým náskokem před Lukášem. Jája a Honzík nijak nezazářili, ale ani výrazněji neztratili, a naše první štafeta doběhla na pěkném 20.místě z celkového počtu 56 štafet v čase 110:35. Mezi druhou a třetí štafetou se odehrála dramatická bitva, když Zdeňka zvýšila na druhé předávce náskok druhé štafety před třetí na 6 minut, skvělý výkon Jáchyma ale nakonec stačil na to, aby Matěje těsně před cílem předběhl a štafeta ve složení Lukáš-Monika-Jáchym porazila štafetu Venda-Zdeňka-Matěj o 38 vteřin! Štafety obsadily 34. a 35.místo v časech 142:04 a 142:42, pěkná řádka štafet skončila ještě za nimi….

Celkový dojem z pěkných závodů zkazily technické problémy pořadatele, zcela „odešlo“ vyčítání čipů, takže vyhlašování nakonec proběhlo bez oficiálních výsledků, jen z poznámek pořadatele, a vyčítání se protáhlo až do pozdního večera. Za nás se obětovala Monika, která vyfasovala všechny naše nevyčtené čipy a zůstala stát ve frontě, aby je vyčetla, my ostatní jsme odjeli domů (samozřejmě kromě Jáchyma, který na maminku čekal).

Na rajče jsem dala pár fotek z mého mobilu,mrkněte se.

A ještě poznámka – opět jsme se rozrostli, tentokrát o rodinu Pilátových, která posílila náš oddíl o celý houf dětí a 2 dospělé. Jeden z kluků – Bořek – už má tedy premiéru za náš oddíl za sebou, v lese se neztratil a tak doufejme, že se jemu i jeho sourozencům a rodičům bude mezi námi líbit!


Uveřejněno

v

od

Značky: